dimineata

28 august 2007
morning breeze
 
nu-mi pot aminti cata vreme e de cand n-am mai prins o dimineata. de cand n-am mai trait una. m-a izbit deodata constatarea asta azi cand, inainte sa adorm, pe fereastra a intrat, odata cu boarea aurorei, croncanitul ciorilor. mi-a sunat familiar, dar sunetele veneau de la mari departari. si cum ar fi, m-am intrebat, sa ma grabesc, sa trag o haina cu maneca lunga pe pe umeras, si sa pornesc in cautarea acelor departari?

sa pasesc tiptil afara din casa, sa deschid usa – care, conspirativ, nu va scartai – si sa simt aerul rece si dens inundandu-mi orice gand. ies din casa ca dintr-o crisalida. pornesc aiurea pe strazi, prin orasul care e numai al meu si-al maturatorilor de strada. de departe se intrezaresc dealuri intretaiate de varfuri de furnale. e ora la care vagabonzii au adormit prin parcuri si nici macar gospodarii cei mai temerari nu dau semne c-ar vrea sa inceapa ziua. "it is the hour of pearl – the interval between day and night when time stops and examines itself." voi inchide ochii si voi simti adierea vantului, glasul randunelelor si gugustiucilor si vuietul indepartat al traficului. voi sti ca sunt deodata in alt oras, in orice oras, in niciun oras si in toate – tot ce mai conteaza, tot ce mai exista este dimineata asta, pe care nu mi-o va fura nimeni.

in final, transfigurat, metamorfozat, revin acasa, pun o melodie frumoasa sau apuc o carte de care am uitat in fundul unui raft, si, sub aburii aromitori ai cafelei, uit de mine.

dupa cum ziceam, nici nu mai stiu cand am facut asta ultima oara, sau daca am facut-o vreodata ori pur si simplu mi-am imaginat. stiu doar ca daca as putea scapa de viciul noptilor pierdute, mi-as reclama negresit o dimineata ca asta. ~Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X